Att bygga Lego Technic

Det kräver sin man när det ska byggas Lego Technic, men det är så otroligt kul och avkopplande. I och med att jag sitter mitt uppe i ett bygga av lego, så är det precis som om jag var i en annan värld. Det är alltid ett stort nöje från att välja ut byggsats i affären till att ha en färdig modell klar stående på bordet.

Du kanske tycker det låter lite nördigt, men prova och se själv vad du tycker. Det finns en stor tillfredsställelse när din legomodell är klar. Jag är inte ensam om att bygga Lego Technic. Det finns kändisar som också håller på, som till exempel Stefan Holm, den kända höjdhopparen, som också bygger lego.

Jag förbereder mig väldigt noga när jag väl ska sätta mig i mitt speciella hörn för att börja bygga den nyinköpta modellen. Först och främst ser jag till att inte bli störd, ser till att ungarna har något att göra och ber min sambo att se att jag får sitta ifred.

Därefter plockar jag fram byggbeskrivningen och sorterar alla legobitar för att se att alla finns med. Skulle det fattas en bit som finns med i andra modeller är det inte så farligt för jag har ett lager av olika stora bitar och färger, så att jag inte ska behöver fattas någon.

Det är värre om det skulle fattas någon teknikgrej, för det är ju det som är hela finessen med Lego Technic. Att se de mekaniska delarna funka i modellen när hela bygget är färdigt är underbart tillfredsställande.

När bitarna är sorterade är dags att börja bygga. Ibland händer det att jag sitter och ”leker” med en modell i flera timmar och testar modellens funktioner.

Jag är väldigt tacksam för att jag har en så underbar och förstående sambo som låter mig hålla på med min hobby som jag gör.

BoldNews