Lego Klossfestivalen årets höjdpunkt

En sak som jag inte missar varje år är att åka på Lego Klossfestivalen och senast var den i Örebro i början av juli förra året. Denna festival är det ultimata för den som gillar Lego Technic, då det är fyra dagar som är fullspäckade med kreativitet och roligheter, samt att du få se en massa nyheter som inte ens har släppts på marknaden.

Det är rena rama julafton för mig att åka på denna festival. Jag får se en massa lego, men också träffa andra lego-tokiga som också har ett stort intresse för lego, precis som jag. Något som jag tycker är extra roligt är att få träffa de som ligger bakom de avancerade Lego Technic byggsatserna.

Då brukar jag passa på att fråga om råd och be om lite tips på hur jag ska göra när jag vill bygga mina egna modeller av lego. En av fördelarna på festivalen är att det går att köpa legobitar i lösvikt, vilket jag tycker är perfekt! Eftersom mitt lego-förråd har en tendens att bli mindre, för varje modell jag bygger.

Annars något som jag också gillar att besöka i alla fall en gång om året är Sveriges störta lego-butik som finns i Örebro. Snacka om att komma till himmelriket för en Lego Technic-fantast. Naturligtvis finns det lego för alla tycken och smaker på den 1 000 kvadratmeters stora butiken och med över 9 000 olika lego-artiklar att välja mellan.

Tyvärr är det kostsamt att besöka Lego Klossfestivalen och butiken, för jag hittar alltid en massa ”måsten” som jag vill ha i min legosamling. I och för sig försöker jag hålla mig till min budget, men oftast spricker den totalt. Förr blev min sambo irriterad på mig, men numera har hon lärt sig att det inte är lönt att skälla ut mig längre. För jag kommer inte ändra mig när det gäller Lego Technic!

BoldNews