Coola Legoset

“Vadå “coola” Legoset?” kanske du tänker? Är inte alla deras byggsatser rätt coola. Jo, så är det såklart. Med det sagt finns det såklart några byggsatser som sticker ut. Sådana där allt från idé och koncept till själva utförandet sammanföll i sublim perfektion för att skapa byggsatser som glädjer både gamla och unga. Här ska vi lista några av de byggsatserna som det kreativa teamet på Lego tycks ha jobbat extra hårt med. Några av dem bevisar att LEGO är till för alla åldrar.

LEGOs Dödsstjärna

Star Wars är en kassako, inte minst för danska Lego som producerat en lång serie byggsatser licensierade från världens största franchise inom film och tv-serier. Häftigast bland dem är dock dödsstjärnan. Med sina drygt 4000 bitar och 23 figurer är detta ett rätt påkostat Lego-set, vilket märks på prislappen som låg på mellan 4000-5000 kr.

LEGO Bugatti

Den här blå modellen av en av bilvärldens häftigaste bilar är definitivt en av Legos häftigaste byggsatser. Den är både detaljerad och snygg på ett sätt som visar både potentialen i Lego samt varför det är så populärt. Om det finns någon anledning till att inte införskaffa den här byggsatsen så är det ett saftigt pris på drygt 3000 kr.

LEGO Halloween-serien

Som en av de nyare högtiderna att slå igenom i Sverige har halloween sannerligen kommit att bli populärt. Det är väl inte så konstigt med tanke på vilket färgglatt och lekfullt inslag det är i en årstid som på våra breddgrader kan vara ganska mörk och trist. Lego vill förstås tappa in på den här årstiden också vilket de gjort med en serie byggsatser med halloween-tema. Faktum är att de var några av företagets roligaste byggsatser, fulla av pumpor, häxor och alla andra ikoniska figurer som hör högtiden till.

LEGO Berg- och dalbana

Den här byggsatsen komplett med rörliga delar matchade två koncept som verkligen borde matchats tidigare. Varför det dröjde ända till 2000-talet innan någon kom på hur väl LEGO och berg- och dalbanor skulle passa ihop är snudd på obegripligt. Byggsatsen kostade en slant men det kompenserades mer än väl av faktumet att berg- och dalbanan faktiskt gick att köra. Som bonus fick man med en liten glassvagn och ett antal figurer i form av parkbesökare.

LEGO Simpsons

Det finns många Lego-entusiaster som skulle kalla Legos Simpsons-set för deras bästa byggsats någonsin. De har ett bra case. När det gäller den här byggsatsen så märks det verkligen att Lego lagt ner stor möda. Byggsatsen består av den tecknade familjens hus samt alla familjemedlemmar. Figurerna är mer detaljerade och ser mer påkostade ut än vanligt. När det gäller huset så är det konstruerat på ett sätt som följer förlagan i tv-serien på ett övertygande sätt.

BoldNews