Egna modeller av byggsatserna

Något som jag brukar tycka är riktigt kul är att hitta på egna fordon av de Lego Technic byggsatserna jag redan har. Det kräver fantasi och stort tålamod. Då brukar jag alltid ta mig en funderare på vilket typ av fordon det ska vara som jag vill göra.

Jag har ju många olika typer av byggsatser sedan tidigare och som du kanske redan vet kan du bygga två olika fordon av en och samma modell, vilket gör att variationerna blir många. Det innebär att jag har ett flertal motorer, fjärrkontroller och andra spännande hjälpmedel som jag själv kan skapa mitt egna fordon med eller var det nu blir.

När jag väl har bestämt mig för vad jag ska göra så börjar jag med att rita en byggbeskrivning. Beskrivningen visar alla byggmoment, med alla klossar, och tar mig stegvis, sakta med säkert till en färdig modell.

Efter att jag har gjort min byggbeskrivning plockar jag fram det rätta antalet legoklossar, motorer och allt annat jag behöver för att kunna bygga min modell. Sedan lägger jag allt i särskilda skålar för att det ska vara lätt att plocka bitarna när jag väl börjar sätta ihop dem.

Då allt är förberett, är det dags att börja det roliga, att börja skapa min egna legomodell. Det är alltid lika spännande att börja från scratch och se hur bygget framskrider sakta men säkert, för att sedan stå som en färdig modell som har spännande funktioner.

Visserligen är det tidskrävande, men så otroligt kul att få byggas sig något eget. Jag vet ju att LEGO söker folk som gör sina egna modeller, för att sedan skapa en byggsats som andra kan bygga på egen hand. Det hade varit ett mycket kreativt och spännande jobb kan jag tänka mig. Men jag nöjer mig med att skapa egna modeller för min egen skull istället, det får räcka!

BoldNews