I valet och kvalet

Jag upptäckte att jag faktiskt hade lite extra pengar över på mitt hobbykonto och då tänkte jag att det var dags att investera i en ny Lego Technic modell. Men kruxet är att jag är i valet och kvalet mellan två byggsatser och vet inte riktigt vilken av dem jag ska välja.

Den ena modellen är en motoriserad grävmaskin, artikelnr: 8042 som har 1 123 legobitar och är för dem som är mellan 12 – 16 år, så jag ska nog klara av att bygga den. Det coola med grävmaskinen är att den kan röra sig framåt och bakåt, snurra, gräva och lyfta.

Detta tack vare att den har två infraröda handkontroller som styr hela modeller, fyra motorer, två mottagare och fyra stödben, samt en batterilåda. Jag kommer kunna köra med grävaren, snurra hytten i 360 grader och styra grävarmen upp och ner, samtidigt som det går att gräva med den. Spännande tycker jag!

Den andra modellen som jag också sneglar på är en tuff bilbärgare med flak, artikelnr: 8109 som har 1 115 legobitar och är för åldrarna 10 -16 år. Med denna bilbärgare kan du lasta en bil på flaket med hjälp av en motor som vinschar upp bilarna. Dessutom går det att förlänga bärgarens hjullyft så att det går att bärga ytterligare en bil.

Vi får se vilken modell de blir, för bägge två Lego Technic byggsatserna måste jag förbeställa. Men det roliga är precis som med alla andra byggsatser, att man kan bygga två olika modeller med varje sats. Så förutom en grävmaskin kan jag bygga en bandtraktor eller med bilbärgaren kan jag också bygga en så kallad cateringbil.

Men det lutar nog åt grävmaskinen även om den är dyrare, men jag tycker att med den kan jag nog ha mest kul och det känns som att den även kan ge mig en större utmaning när jag bygger den.

BoldNews