Lego som videospel

Att göra videospel baserade på populära biofilmer är inget nytt och efter att den danska leksakstillverkaren Lego gav sig in på spelmarknaden 1995 har även de börjat med detta. Det var 2001 som Lego även började göra licensierade spel baserade på filmer. Först ut var Lego Creator: Harry Potter.

Det förekommer dock även att vissa dator- och tv-spel blir så populära att det görs legobyggsatser av dem. Till exempel kan man hos https://estore.nu/sv/ köpa legokit med teman från de välkända spelen Overwatch och Minecraft. Nyligen släppte Lego också en “spelbar” version av Nintendos klassiska NES-konsol, gjord av legobitar.

Utöver ett flertal spel om Harry Potter har Lego även släppt filmlicensspel baserade på Star Wars, Batman, Indiana Jones, Pirates of the Caribbean, DC:s och Marvels superhjältar, Sagan om ringen, Jurassic World med flera. Vad som kännetecknar dessa spel är att de är väldigt barnvänliga och allt i spelen är byggt av virtuella legobitar. Batman ser ut som en legogubbe och saker man skjuter på i spelet går sönder i legobitar, som de hade gjort på riktigt.

Det har även släppts filmer på legotemat i form av The Lego Movie som hade premiär 2014. Filmen har datoranimerats på ett sätt som efterliknar stop-motion-teknik och är datorrenderad på ett mycket realistiskt sätt. Man kan därför lätt tro att filmen består av riktiga legofigurer som animerats på klassiskt vis. För att göra det ännu lite mer förvirrande har det även släppts ett videospel baserat på Legofilmen. Spelet heter kort och gott The Lego Movie Videogame.

BoldNews