Lego Scooby Doo

Som de flesta Lego-fantaster känner till så gillar Lego att slå sig samman med filmbolagen för att kunna ta fram populära produkter baserade på filmer och karaktärer. Så har det inte varit från varumärkets första början, utan är ett fenomen som växt fram med tiden. Hur det än är så är detta en fantastisk form av marknadsföring; både för filmbolaget och för Lego. I repertoaren finns förstås Star Wars, The Simpsons, Sagan om Ringen – men också den tecknade amerikanska serien Scooby Doo. För några år sedan kom en serie Scooby Doo-Lego ut på marknaden och vi ska här nedan titta lite närmare på vad den bestod av.

Först, dock, är vi alla medvetna om att Lego tar otroligt mycket plats. Kanske inte till en början, men i takt med att samlingen växer kan det bli frustrerande svårt att veta var du ska göra av allt – särskilt om du bor i en lägenhet med begränsad möjlighet till förvaring. Det är heller inte säkert att du längre vill använda allt det Lego som du samlat på dig genom åren. Lösningen är att hyra någon form av förråd; en smidig och smart form av förvaring oavsett om du bor i Ystad, Uppsala, Kiruna eller någon annan del av landet.

Satsa på rätt set

Men tillbaka till Scooby-seten. Precis som vad gäller de flesta Lego-serier så behöver man som samlare av Scooby Doo skaffa samtliga askar för att få alla figurer m.m som finns tillgängliga. Trots att den största asken väljs så saknas viktiga figurer för att samlingen ska kännas komplett. Som Lego-fan är man förstås van vid detta och är man samlare är det självklart rubbet som gäller – vad annars? Men om man då inte varken har råd eller känner för att skaffa precis alla de Legoset som ingår i serien, vilka ska man då främst satsa på?

Det största, förstås!

Självklart är det svårt att motstå “flaggskeppet” i serien: spökslottet! Det här är ett riktigt snyggt bygge som till viss del påminner om vampyrslottet från Monster Fighters, en annan Lego-serie som fanns för ett antal år sedan. Slottet innehåller en mängd finurliga lösningar, fällor och annat som man förväntar hitta i något som har med Scooby Doo att göra. Här hittar du köttätande växter i köket, ett klocktorn med en riktigt snygg klocka, samt en obehaglig överraskning när du öppnar slottets port. Allt presenteras med den humor vi är vana att hitta i den här tecknade serien.

Ytterligare att set du knappast kan vara utan är den mystiska fyren. Setet består av en liten ö, där fyrtornet står placerat. Ön i sig innehåller en hemlig öppning i berget och fyrtornet är ofantligt snyggt med bitar i vitt och vinrött om vartannat. Det ingår också en snygg motorbåt i samma färger som den klassiska mysteriebilen.

Ja, du som är Scooby Doo-fan: missa inte den här Legoserien!

BoldNews