Utställningar av mina Lego Technic

Det händer att jag får förfrågningar från olika håll i staden där jag bor om att ställa ut några av mina Lego Technic modeller. Detta för att inspirerar barn och vuxna till att vara kreativa och inte sitta framför tv:n eller med surfplattan i handen hela tiden.

Jag tycker det är väldigt smickrande att de frågar mig och då känns det inte helt fel att vara en legonörd helt plötsligt. Oftast så brukar jag ställa ut mellan tio och femton olika byggmodeller. Har jag tur så har jag de flesta färdigbyggda och att jag inte behöver bygga dem igen, för det kan ta lite tid.

Om det inte är så länge sedan jag byggde modellerna tar det inte lika lång tid att börja om från början. Jag brukar ha ett bra byggminne och hur de olika Lego Technic satsernas legoklossar ska sättas ihop från grunden.

Några av mina favoritmodeller som jag brukar ställa ut och som får många beundrande blickar är:

  • Lego Technic Tracked Racer, artikelnr: 42065 som är en bandvagn i form av en racerbil som klarar tuff terräng.
  • Porsche 911 GT3 TS, artikelnr: 42056 och den är en replik i hög kvalitet och kommer med spoilers som är justerbara. Den var lite svår att bygga och har en rekommenderad ålder från 16 år.
  • Rave Kart, artikelnr: 42048 som ser ut som en Formel 1 bil och har en rattstång och växellåda som fungerar. Fördelen med denna byggsats är att den finns med i Lego Buildning Instructions-appen och finns för både iPhones och Android mobiler.
  • Lego Technic Bucket Wheel Excavator, artikelnr: 42055, det är en skovelhjuls-grävmaskin och är den byggsats som får mest wows på mina utställningar. Grävmaskinen har en massa coola rörliga funktioner och är byggd med 3 929 legobitar.

Det är alltid lika kul och tillfredsställande att ha en utställning, så jag ser fram emot nästa när det nu blir!

BoldNews