Vilka åldrar för Lego Technic?

Det jag kan tycka är lite spännande är att Lego Technic (LT) finns i byggsatser för barn som är 7 år eller äldre. Du kan själv se på de olika LT byggsatserna i affären vilka åldrar som rekommenderas. Dessa satser som är för 7-åringar är inte så jätteavancerade och innehåller maximalt ett par hundra legobitar.

Nästa steg som är lite svårare rekommenderas från 10 år och uppåt och har lite fler bitar. Steget efter, är för barn som är 12 år och är då mer tekniska och/eller expertanpassade. Men för att bygga de Lego Technic modellerna som är mest utmanande och har högsta svårighetsgrad är den rekommenderade åldern på 16 år.

Men naturligtvis så är ju barnen olika duktiga och rekommendationerna kan du ta med en nypa salt om du har ett barn som är en van legobyggare. Det gäller bara att se till att inga småbarn kommer åt legobitarna och att de stoppar dem i munnen. Men det gäller ju i och för sig vilket lego som helst.

Jag tyckte det var riktigt kul att sitta med mina barn när det var mindre och bygga lego tillsammans. Men ungarna har inte längre samma intresse för att bygga LT modeller nu när de har blivit lite äldre. För min del har det ingen större betydelse, för jag bygger för glatta livet ändå.

Det jag kan sakna är att vi skapade något tillsammans och som vi kunde leka med ihop när det väl var färdigbyggt. Numera gör vi andra aktiviteter gemensamt istället, så vi umgås i alla fall.

Men för min del så kan jag rekommendera en lite lättare Lego Technic sats till en början, för annars är det lätt att barnet tappar sugen och tycker det är tråkigt, vilket gör att knatten inte vill fortsätta och se det färdiga resultatet och det tycker jag är beklagligt!

BoldNews